NK2 Mariembourg Verslag

NK2 Mariembourg
Een weekend met ups en downs waarbij ik veel heb geleerd!

Beste allemaal,
Ik zal u vertellen over hoe de 2e race van het NK voor mij is gegaan. Ik stond aan de start met het nieuwe team P.D.B. Racing Team.

Vrijdag
De 1e trainingsdag met het team begon goed. We reden positieve tijden en hadden de snelheid goed te pakken. Het klikte ook meteen goed tussen Stefano (mijn monteur) en mij. We hadden er veel zin in!

Zaterdag (2e trainingsdag)
De zaterdag verliep iets minder. Ik begon de dag met een motorprobleem. Mijn carburateur was lek gegaan, waardoor ik weinig vermogen had en steeds stil viel. Na een paar pogingen om toch nog door te kunnen rijden viel ik weer stil en werd ik opgehaald door mijn monteur. Mijn carburateur moest worden vervangen en gelukkig door het vlugge werk van het team was dit snel opgelost en kon ik de sessie daarna meteen rijden. Deze ging wel iets beter, maar ik was nog niet tevreden met de afstelling en we probeerden veel op basis van wat ik voelde tijdens het rijden. De tijden waren erg verschillend en was minder tevreden met deze dag.

Zondag (Raceday)
We begonnen de dag door maar 1 rondje te rijden in de warm-up. De reden hiervan was om alles te sparen en te checken of alles goed functioneerde. De kwalificatie ging slecht. Ik kon de snelheid maar niet vinden. De reden dat anderen sneller waren dan mij was, omdat ze in de slipstream van een ander reden en dit gaf zo ontzettend veel voordeel op je rondetijden. Ik reed dus niet in de slipstream en moest het op mijn eigen kracht doen. Resultaat P6.
Ik ben meteen naar de data man gelopen om alles uit te lezen waar het fout ging en zag snel de punten waar ik het verloor ten opzichte van de anderen. De races waren wisselend. 

- Race 1. Ik had een super start, maar ik verloor het al heel snel op het rechte stuk. Ik heb mijn best gedaan om alles dicht te houden. Helaas hadden meerdere rijders ingeklikte bumpers, waaronder ik wat betekende dat ik 5 seconden straf kreeg.

- Race 2. Deze ging veel beter en ik had de snelheid te pakken. Na een paar battles kwam ik als 3e over de finish. Mijn monteur en ik zagen dat de kart uit balans was aan de voorkant, waardoor ik snelheid dus verloor en we moesten dit snel goed zetten. Natuurlijk was dit door het snelle werk van het team weer snel goed gezet.
- Final. Ik reed heel goed. Samen in een groepje werd er veel gevochten om al de plekken. Ik trok in de bochten weg van het groepje, maar op het rechte stuk verloor ik al die tijd weer door de slipstream. Uiteindelijk zaten we weer een beetje bij elkaar. Helaas ging het bij de 2e bocht mis. :(
Een rijder verremde zich compleet en de kart vloog over mij heen.
Zijbakken kapot, gaskabel kapot, motor viel uit, wat betekende dat ik niet meer verder kon en de kart moest laten staan. Ik was uitgevallen voor de 1e keer in mijn kart carrière...
Ik was kwaad, want het ging zo goed, maar helaas deze dingen gebeuren nou eenmaal. Het is een onderdeel van de sport.

Ik wil graag mijn hele team bedanken voor dit weekend waar ik veel nieuwe mensen heb leren kennen en veel heb geleerd.

 

Bedankt sponsoren!


«   »